Winkelwagen

0 item(s) | € 0,00

Klanten service

Snel antwoord op al uw vragen binnen 24 uur

Gratis verzending

Géén verzendkosten in Nederland met PostNL

Niet goed geld terug

Eenvoudig retourneren of ruilen binnen 14 dagen

Horlogeband Inkorten

Zelf een horlogeband korter maken? Hieronder ziet u diverse Casio stalen horlogebanden, en hoe u zo'n horlogeband zelf op maat kunt maken. De meeste horlogemerken hebben wel een van deze type armbanden, soortgelijk aan die van Casio. Bij aankoop van een horloge in onze winkel, doen we dit graag ter plekke voor u, zonder extra kosten. Voor de doe het zelver verkopen we ook diverse horloge reparatiesets, zodat u het gemakkelijk zelf kunt doen. Let op: op de betere horlogebanden zijn de schakels die u er tussenuit kunt halen, doorgaans gemerkt met een pijltje: in die richting dient u het pennetje eruit te halen. Dit is van belang bij de zgn. splitpennen, want die zijn aan een kant een stuk dikker. Daar klemmen ze op vast. Terugplaatsen van zo'n splitpen doet u in tegenovergestelde richting ( zie type 1.)

In onze horlogewinkel in Delft doen we dit graag voor u, vanaf 9 EUR. Heeft u het horloge bij ons gekocht? Dan doen we dit GRATIS, klaar terwijl u wacht!

Bij type 5. is de bandpen geheel van gelijke dikte, maar klemt hij op een busje (C ring). Let er goed op dat je die niet kwijtraakt. Je kunt aan de band zien, waar deze hoort te zitten, want aan die kant is het gat iets ruimer, Bij sommige metalen horlogebanden zit deze bus niet in het einde van de schakel, maar in het midden! Soms zijn de gereedschapjes voorzien van een iets dunnere punt, zodat je de pen uit het busje kunt tikken. Circa 3 mm eruit tikken is dan al genoeg. Nooit veel geweld gebruiken om de pen erdoor te tikken, als dat nodig is, ben je waarschijnlijk iets verkeerd aan het doen.. In onze winkel doen we deze werkzaamheden dagelijks, voor klanten die een horloge online gekocht hebben, tegen een schappelijke vergoeding. Wij leveren een aantal veel voorkomende, universele horlogebanden uit voorraad. Kijk gerust eens in onze webshop.

We hebben voor u ook een instructie-video gevonden. Om te voorkomen dat u uw horloge beschadigd, raden we aan om gebruik te maken van ons horlogemakers gereedschap. Veel plezier met uw horloge! En mocht het toch niet lukken, dan bent u van harte welkom in onze winkel.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: